Протестът срещу Българския футболен съюз (БФС) около националния стадион Васил Левски

...
Протестът срещу Българския футболен съюз (БФС) около националния стадион Васил Левски
Коментари Харесай

Сблъсъци в София: хаос, водни оръдия и арести. Има ранени.

Протестът против Българския футболен съюз (БФС) към националния стадион " Васил Левски " в София ескалира и докара до конфликти сред полицията и част от почитателите. Служителите на реда използваха водно оръдие, откакто протестиращи хвърлиха бомбички по тях, а преди този момент възпламениха и факли и димки. Стигна се до конфликти сред полиция и почитатели, като има ранени и потърпевши както измежду протестиращите, по този начин и измежду полицейските чиновници.

Хиляди футболни почитатели от цялата страна се събраха, с цел да изразят недоволството си против управлението на Българския футболен съюз (БФС) на проведен митинг в София. Той стартира в 17:00 часа в региона към стадион " Васил Левски ", където в 19:00 часа стартира футболната среща сред България и Унгария.

Съобщено бе за невиждани вандалски прояви, а очевидци споделяха, че се намират като че ли във военна зона.

" Апелирахме за кротичък митинг, само че очевидно не бяхме чути ", заяви кметът на София Васил Терзиев и призова гневът на ентусиастите да не се насочва към града, неговите поданици и чиновниците на реда.

Междувременно бе обявено, че ситуацията в центъра се възстановява и към този момент няма огромни скупчвания на ентусиасти.

*****

Вижте и това видео от архива ни:

Водят ни за носа, а ние зяпаме

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР